Sortering

Waterkokeronderdelen en -reinigers

11 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Nieuwe onderdelen voor de waterkoker

Snel water voor je aardappelen of pasta aan de kook brengen? Een waterkoker bespaart je veel wachttijd. Balen dus, wanneer het apparaat kapot gaat! Voor een nieuwe thermostaat, schakelaar, filter of bodem voor je waterkoker ben je bij Handyman aan het juiste adres. Zie je het artikel dat je zoekt niet terug in de webshop? Zeer waarschijnlijk kan het speciaal voor je besteld worden. Onze productexperts kijken het graag voor je na. Bekijk hoe je contact met hen kunt opnemen.

 

Het belang van ontkalken

Na gebruik van de waterkoker blijft er vaak wat water achter op de bodem van het apparaat. Hierdoor ontstaat zichtbare kalkafzetting en kunnen er zelfs kalkvlokken drijven in jouw zojuist gezette kop thee of koffie. Niet erg smakelijk! Ook de minder zichtbare onderdelen, zoals het verwarmingselement, worden getroffen door kalk. Hoe meer calcium zich ophoopt op het verwarmingselement, hoe meer energie het apparaat verbruikt om het water tot het kookpunt te verhitten. En dat is niet alleen ongunstig voor de energierekening, het zorgt er ook voor dat de waterkoker eerder defect raakt. 

Gelukkig zijn deze problemen eenvoudig te voorkomen door regelmatig een goede ontkalker te gebruiken. Er zijn ontkalkingsmiddelen speciaal voor waterkokers verkrijgbaar, bijvoorbeeld van HG of Melitta. Heb je nog een ontkalker voor koffie(pad)automaten in de kast staan? Ook die kun je prima voor de waterkoker gebruiken!