Sortering

Stofzuiger accessoires

392 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1
2 3 ... 17 Volgende

Stofzuigeraccessoires bij Handyman

Parket- of combimond

Bij Handyman vind je zuigmonden voor verschillende stofzuigers en voor verschillende toepassingen. De parket- of combimonden zijn het meest gevoelig aan slijtage. Deze zuigmonden gebruik je immers meerdere keren per week en zo kunnen de haren van de borstel sneller verslijten. Handyman heeft een ruim assortiment aan parket- of combimonden, zowel van A-merken als Philips, Miele en Dyson als van Scanpart (het huismerk). 

 

Speciale opzetstukken

Een standaard parket- of combimond is perfect geschikt voor het stofzuigen van de vloer, maar soms zijn er andere schoonmaakklussen die gedaan moeten worden. Bij Handyman hebben we opzetborstels voor elke klus. Denk bijvoorbeeld aan een meubelborstel voor het schoonmaken van meubels, een spleetzuigmond voor alle kleine hoekjes en gaatjes waar je normaal niet bij komt of een huisdierenborstel waarmee je gemakkelijk het huis (dieren)haar vrij maakt.

 

Welke maat heb je nodig?

Als je een nieuwe stofzuigerborstel wilt bestellen is het belangrijk dat je weet welke maat je nodig hebt. Om de juiste maat te kiezen moet je kijken naar de buisdiameter van de stofzuigerbuis. Is deze 34 of 35 millimeter, dan heb je een opzetstuk nodig van 35 mm. Is de buisdiameter 31 of 32 millimeter, kies dan voor een opzetstuk met de maat 32 mm. Kom je er zelf niet helemaal uit? Kom dan langs in een van onze Handyman winkels of neem contact op met onze productspecialisten. 

 

Motorfilters en microfilters voor de stofzuiger 

In je stofzuiger zitten twee soorten filters: een motorfilter en een microfilter (ook wel uitblaasfilter genoemd). Het motorfilter beschermt de motor van het apparaat tegen fijne stofdeeltjes. Het microfilter zuivert de lucht die de machine uitblaast. Dit voorkomt dat je de stofdeeltjes die je hebt opgezogen weer de ruimte inblaast en inademt. Voor mensen met een stofmijtallergie zijn er speciale HEPA-filters. Deze filteren de uitblaaslucht grondiger dan gewone micro- en motorfilters, waardoor zo’n 99 procent van de stofdeeltjes en pollen in het filter achterblijft. Zowel voor motorfilters, microfilters als hepa-filters kun je bij Handyman terecht! Je vindt op deze pagina onder andere filters voor stofzuigers van Philips, Bosch/Siemens, Dyson, Samsung en Nilfisk.

 

Hepa-filter voor de stofzuiger

De afkorting “hepa” staat voluit voor High Efficiency Particulate Air. Een hepa-filter ziet er wat anders uit dan een normaal filter. Het is namelijk een kunststof frame met daarin een fijn raster. De lucht wordt door dit raster gevoerd, waarbij meer (stof)deeltjes achterblijven dan bij een regulier filter. Dit type filter wordt daarom veel gebruikt door mensen met astmatische klachten of een stofmijtallergie. De meeste stofzuigers hebben een hepa-filter als uitblaasfilter. Deze vervangt dus het microfilter. Er zijn ook modellen waarvan het motorfilter een hepa-filter is. Het motorfilter houdt dan alle fijnstof tegen, zodat deze deeltjes niet in de uitblaaslucht terecht komen.

In het assortiment van Handyman vind je zo'n 40 verschillende hepa-filters. Zo vind je altijd het juiste model voor jouw stofzuiger!

 

Vervang de stofzuiger filters regelmatig

Hoe weet je dat het tijd is om de stofzuiger filters te vervangen? Als je merkt dat de stofopname van je stofzuiger afneemt, kan je het beste de filters even controleren. Als deze verzadigd zijn nemen ze namelijk minder stof op. Wanneer stofdeeltjes in de motor van het apparaat terecht komen, gaat de stofzuiger minder krachtig zuigen en na een tijdje zelfs kapot. Het is dan ook belangrijk om het motorfilter op tijd te vervangen. Ook het microfilter neemt na verloop van tijd minder stof op, waardoor de stofzuiger dit fijne stof uitblaast. Wij raden daarom aan om na het verbruiken van een pak stofzuigerzakken zowel het motorfilter als het uitblaasfilter te vervangen.

Er zijn ook permanente filters verkrijgbaar. Deze producten zijn afwasbaar. Je hoeft ze dus niet te vervangen als ze verzadigd zijn, maar enkel goed uit te kloppen en af te spoelen. Daarna kun je hetzelfde filter weer terugplaatsen in de stofzuiger. Ook hiervoor geldt dat wanneer je merkt dat de zuigkracht van de machine minder wordt, het filter verzadigd is.

Bepaalde stofzuiger filters hebben wij altijd op voorraad. Als je deze producten bestelt, kan je ze daarom direct ophalen in een Handyman winkel in jouw omgeving. Zit er geen winkel in de buurt, of heb je geen tijd om hiervoor op pad te gaan? Dan leveren we het filter binnen 1 à 2 werkdagen bij je thuis. Kun je het juiste product niet vinden in onze webshop, bijvoorbeeld omdat het merk van jouw stofzuiger er niet tussen staat? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers helpen je graag verder!