Blog

In onze blogs delen we de handigste weetjes, nieuwste producten & leukste tips over alles rond het huishouden met jou! Lees je mee?
 

Recente blogs

Tips tegen een stinkende stofzuiger

Komt er een onaangename geur uit de stofzuiger wanneer je het apparaat gebruikt? Wij leggen uit waardoor de stank wordt veroorzaakt én hoe je het probleem oplost

 

Inpaklijst voor de wintersportvakantie

Camera ingepakt? Telefoonoplader niet vergeten? Met onze handige paklijst weet je zeker dat je goed voorbereid aan jouw skivakantie begint! 

 

Stappenplan tegen stof

Veel stof in huis? Als je eenmaal weet wat de oorzaak ervan is, kun je de strijd tegen het stof slim aanpakken! Lees ons stappenplan om de hoeveelheid stof te verminderen

 

Het verschil tussen de USB aansluitingen

Bij de aanschaf van een USB kabel let je op het type poort en de aansluiting. Je leest er alles over in ons blog over de verschillende typen USB.

 

Tips voor het vervangen van batterijen

Waar moet je eigenlijk op letten wanneer je een batterij vervangt? En is het verstandig om zelf een nieuw horlogebatterijtje te plaatsen? Wij geven advies!

 

Coax kabel aansluiten: Dat doe je zelf (met de helpende hand van Handyman)

Natuurlijk zijn er ook kant-en-klare coax kabels, maar het nadeel hiervan is dat deze kabels niet in lengte aan te passen zijn. Daarom leggen wij je uit hoe je een coax kabel monteert en aansluit; handig als je er totaal geen verstand van hebt of als je toe bent aan een opfriscursus. Met de juiste materialen en tools klaar je dit klusje zelf. 

 

Apple kabels: “Dit accessoire wordt mogelijk niet ondersteund”

Haalt deze foutmelding het bloed onder jouw nagels vandaan? Een niet-werkende iPhone laadkabel is een bekende bron van ergernis onder  Apple-gebruikers. Maak je geen zorgen, dit is de laatste keer dat je deze foutmelding hebt moeten zien. Wij leggen je uit waar deze melding vandaan komt en hoe jij kunt voorkomen dat je ooit nog met deze frustratie te maken krijgt. 

 

Foutmelding bij de installatie van weCare cartridge

Krijg je bij het installeren van jouw nieuwe weCare inktcartridge(s) een foutmelding te zien, zoals "cartridge is leeg"? In vrijwel alle gevallen is er niets mis met het inktpatroon, maar is de foutmelding een poging van de printerfabrikant om jou te verhinderen huismerk inkt te gebruiken. In onze blog lees je hoe je de meestvoorkomende foutmeldingen bij weCare cartridges oplost

 

Wpro: voor apparatuur van alle merken

Het assortiment van Wpro bestaat uit milieuvriendelijke, gebruiksvriendelijke en tijdbesparende producten. Hoewel Wpro onderdeel is van Whirlpool, zijn de producten niet merkgebonden. Ook apparatuur van andere (bekende en minder bekende) merken heeft baat bij de oplossingen van Wpro

 

Onderzoek: wie reinigt de koffiemachine?

Er wordt gezegd dat mannen altijd het vuilnis buiten zetten. Is het schoonmaken van het koffiezetapparaat ook zo'n klus die typisch altijd door de man of juist door de vrouw wordt gedaan? Wij onderzochten het! Lees onze blog en kom erachter wie thuis de koffiemachine reinigt.

 

Muggen bestrijden

Wist je dat citronella niet helpt om muggen op afstand te houden? Wat je wél kunt doen om muggen te bestrijden lees je in ons blog!

 

Inbraakpreventie

Tijdens de zomervakantie is de kans dat inbrekers jouw huis weten te vinden groter dan anders. Met onze tips om woninginbraak te voorkomen gaan de inbrekers jouw woning voorbij.

 

Vakantie inpaklijst

Ga je binnenkort op reis? De 5 producten op onze vakantie inpaklijst komen op je vakantieadres goed van pas. En het mooie is: ze zijn allemaal klein van formaat, zodat ze zeker in je koffer passen!

 

Het draadloze netwerk uitbreiden

Je herkent het vast wel; traag ladende internetpagina's en haperende YouTube video's wanneer je te ver bij de router vandaan bent. In ons blog lees je over 3 manieren om het wifi-bereik uit te breiden.

 

10 redenen om vaker te stofzuigen

Stel jij het zo lang mogelijk uit om te stofzuigen? Zonde, want er zitten (naast een schoon huis) veel voordelen aan dit klusje! In deze blog lees je waarom stofzuigen zo goed voor je is.

 

Hier let je op bij de aanschaf van een geheugenkaart

Wil je een SD-kaart kopen voor je camera? Bij de aanschaf van een geheugenkaartje let je op de snelheidsklasse, opslagcapaciteit en UHS-klasse van het artikel. Wat dit inhoudt lees je in onze uitleg over geheugenkaarten.

 

Typen stofzuigerfilters

De stofzuiger bevat verschillende filters, die voorkomen dat opgezogen stofdeeltjes opnieuw de kamer in geblazen worden. In deze blog lees je wat de functie is van het motorfilter, uitblaasfilter en HEPA-filter van een stofzuiger.

 

Tips voor het schoonmaken van de auto

Zit er wéér vogelpoep op je auto? Naar de carwash gaan is natuurlijk een optie, maar met onze tips om de auto te poetsen bespaar je geld en wordt de auto ook van binnen schoon.

 

Hoe en wanneer vervang je het microfilter van de stofzuiger?

Veel mensen weten niet dat het belangrijk is om regelmatig het microfilter te vervangen. In deze blog lees je wanneer het tijd is om een nieuw filter te plaatsen en hoe eenvoudig dit klusje is.

 

Uitleg over de batterijsoorten

Vraag je jezelf af wat de verschillen zijn tussen de verkrijgbare batterijtypen? Lees dan onze uitleg over de batterijsoorten, inclusief tips waardoor de batterijen langer mee gaan.

 

De verschillende soorten stofzuigermonden

Wist je dat er zuigmonden zijn speciaal voor harde vloeren, exclusief voor tapijt of voor een combinatie van beide? Hier lees je welk type stofzuigermond het best geschikt is voor de vloersoort in jouw woning.

 

Brita waterfilterkannen: voordelen en modellen

Gefilterd water is smaakvoller en beter voor huishoudelijke apparatuur dan ongefilterd kraanwater. Lees alles over de voordelen van gefilterd water en de verschillen tussen de filterkanmodellen. 

 

Het verschil tussen originele en alternatieve cartridges

Wat is het verschil tussen inktpatronen van de bekende printerfabrikanten en alternatieve cartridges van bijvoorbeeld weCare? Dat wordt duidelijk wanneer we de HP301 cartridges van HP en weCare met elkaar vergelijken.

 

GP Recyko+ batterijen

De voordelen van oplaadbare batterijen gecombineerd met het gemak van wegwerpbatterijen. Lees alles over deze duurzame nieuwe batterijserie van GP.

 

De verschillende lampsoorten

Wil je een nieuwe lamp kopen maar twijfel je nog of je een halogeenlamp, spaarlamp, LED-lamp of Filament LED-lamp moet kiezen? Lees dan onze uitleg over de verschillende soorten lampen

 

Twist & Go: de moderne spanband

De Twist & Go is een universele spanband die zeer gemakkelijk te bevestigen is en een einde maakt aan het rijden met een open kofferbak. Handyman heeft deze moderne spanband getest. Lees onze bevindingen over de Twist & Go.

 

Zo beveilig je jouw woning tegen brand

Is jouw huis brandveilig? Wij leggen graag het belang uit van rookmelders, koolmonoxidemelders, hittemelders en brandblussers. Ook lees je in deze blog waar je deze artikelen plaatst om je woning optimaal te beveiligen tegen brand

 

Op welke stand moet de draaiknop van de koelkast staan?

Vraag jij jezelf ook regelmatig af of je de draaithermostaat van de koelkast op de juiste stand hebt staan? En is 1 nou de warmste of juist koudste stand? Lees dan onze uitleg over het instellen van de koelkast draaiknop