Stofzuiger onderhouden

Tips van Michiel

Je huis stofzuigen is vaak een hele klus... maar met deze tips bespaar je veel tijd en  energie, waardoor stofzuigen een fluitje van een cent wordt:

 

1. Vervang regelmatig de filter van je stofzuiger 

Merk je dat de stofopname van je stofzuiger afneemt? Dan kan je best even de stofzuigerfilter controleren. Met een verstopte filter wordt er immers minder stof opgenomen en zal de stofzuiger meer energie verbruiken. De stofzuigerfilter kan best vervangen worden na het verbruiken van 4 à 5 stofzuigerzakken (of na 1 pak stofzuigerzakken).  

 

2. Vervang tijdig de stofzuigerzak 

De stofzuigerzak vervang je best wanneer deze tot op driekwart gevuld is. Zo zal de motor tijdens het stofzuigen zijn kracht behouden en zal ook het stofzuigen efficiënter verlopen. 

 

3. Kies voor microfleece 

Stofzuigerzakken kan je kopen in een papieren of in een synthetische (microfleece) versie. De microfleece stofzuigerzakken zijn aanzienlijk steviger en vangen tot 50% meer stof op dan de ouderwetse papieren zakken. 

 

4.  Vaarwel vieze geurtjes! 

Verspreidt de stofzuiger tijdens het gebruik een onaangename geur? Dit kan gemakkelijk opgelost worden met het gebruik van geurstaafjes. Bij het vervangen van de stofzuigerzak plaats je de geurstaafjes in de zak, waardoor er tijdens het stofzuigen een frisse geur verspreid wordt. 

 Heb je nog vragen over het onderhoud van je stofzuiger? Contacteer onze stofzuigerspecialisten of kom langs in één van onze Handyman winkels. Wij helpen je graag!