Welke zuigmond past bij mijn vloersoort?

Twijfel je welk type stofzuigermond het best geschikt is voor de vloer in jouw woning? In deze blog leggen we uit welke zuigmond je het beste kunt kiezen wanneer je thuis een harde vloer, tapijt of een combinatie hiervan hebt. De informatie op deze pagina is ook beschikbaar als video:

 

Typen zuigmonden

De combimond kan zowel op gladde vloeren als op tapijten en kleden gebruikt worden. Dat maakt de combimond ideaal als je zowel harde als harige vloersoorten in huis hebt. De schakelaar gebruik je om van de ene stand naar de andere te switchen.

De parketborstel gebruik je voor gladde vloeren. Kies voor een parketborstel met nylon haren als je een laminaatvloer, stenen vloer of grindvloer hebt. Kies voor paardenharen als je parket, marmer of een andere vloer hebt die snel beschadigt. Paardenharen zijn namelijk zacht voor je vloer, waardoor deze niet beschadigt.

Een turboborstel is te gebruiken bij hoogpolig tapijt. Door de sterke zuigkracht gaat de borstel draaien. Door de draaibewegingen van de roterende borstel worden de haren en andere viezigheden uit het tapijt geslagen. Deze borstel mag je niet gebruiken op gladde vloeren omdat ze daardoor beschadigen.

Als laatste hebben we een honden- en kattenhaarborstel die speciaal geschikt is voor het verwijderen van haren van je hond of kat. Er zit een grote velours strip op, die ervoor zorgt dat haren makkelijker los komen. Deze borstel adviseren we voor het schoonmaken van je stoffen bank.

 

De juiste maat zuigmond kiezen

Bij de aanschaf van een nieuwe zuigmond is het belangrijk dat je de maat van jouw stofzuiger weet. Zo ben je er zeker van dat je nieuwe aankoop op de stofzuiger past. Je kunt de maat op twee manieren opmeten: meet de uitwendige maat van de onderkant van de stofzuigerbuis of de inwendige maat van de oude zuigmond. Is dit 31 of 32 millimeter? Dan passen op jouw stofzuiger álle zuigmonden van 32 millimeter. Meet je een diameter van 34 of 35 millimeter, kies dan voor een zuigmond van 35 millimeter.

Hulp nodig?

Als je hulp nodig hebt bij je keuze staat onze klantenservice voor je klaar. Heb je liever een gezicht bij je advies? Bezoek dan een van de Handyman winkels. In onze winkels hebben we veel zuigmonden altijd op voorraad, zodat je het verschil tussen de verschillende borstels zelf kunt bekijken. Ook kunnen we de oude zuigmond voor je opmeten als je dat makkelijker vindt.