Microfilter vervangen

Iedereen weet wel dat je de stofzuigerzak moet vervangen op het moment dat deze vol zit. Je merkt dat het tijd hiervoor is wanneer de stofzuiger niet meer zo krachtig zuigt. Door een volle stofzak neemt de zuigkracht van het apparaat namelijk af. Voor veel mensen is het echter minder duidelijk wanneer het microfilter van een stofzuiger vervangen moeten worden. In deze blog geven we hiervoor een handig geheugensteuntje!

 

De informatie op deze pagina is ook beschikbaar als video:

 

 

De functie van het microfilter

Het microfilter zuivert de uitblaaslucht van de stofzuiger en houdt ruim 99% van alle fijnstof, pollen en allergenen tegen. Zo worden deze deeltjes niet opnieuw de kamer in geblazen en weet je zeker dat je schone lucht inademt. Vooral mensen met een stofallergie of klachten aan de luchtwegen hebben hier veel profijt van. Na een poos heeft het microfilter zoveel stof opgenomen dat het verzadigd is en nieuwe stofdeeltjes niet meer tegenhoudt. Het is dan tijd om het filter te vervangen.

 

Microfilter vervangen: dít is het moment

Of het filter verzadigd is en dus vervangen moet worden, is in de praktijk niet altijd goed te zien. Hoe weet je dan wanneer het zover is? Hiervoor heeft Handyman een handig geheugensteuntje. In alle verpakkingen stofzuigerzakken van ons huismerk Scanpart zit tevens een microfilter. Steeds wanneer je een nieuw pak stofzakken aanbreekt vervang je direct het filter. Zo hoef je niet te onthouden wanneer je voor het laatst het microfilter hebt vervangen!

Het vervangen van het filter is overigens makkelijk. Je opent de stofzuiger en haalt het oude filter uit het apparaat. Deze leg je op het nieuwe, knipbare filter. Je knipt hem even op maat en vervolgens plaats je het nieuwe filter weer in de stofzuiger. Nu de stofzuigerzak en het microfilter weer vervangen zijn neemt de stofzuiger weer optimaal stof en andere vuildeeltjes op, zodat het luchtklimaat in je woning gezond blijft.

 

Wanneer is jouw microfilter voor het laatst vervangen? Is dat een tijd geleden? Kom dan naar een van de Handyman winkels of bestel het online zodat je het morgen al in huis hebt.