Auto schoonmaken

Tips om je auto te poetsen

Zand, pekel, vogelpoep en andere vervuiling kan schade aan de lak van je auto veroorzaken. Het is daarom belangrijk je auto regelmatig te poetsen, zodat deze boosdoeners geen krassen of aangetaste plekken op de lak maken. De BOVAG adviseert daarom iedere week je auto even vlug te wassen, en ééns per maand voor een grondige poetsbeurt te gaan. Maar je auto iedere week door de wasstraat rijden kost je al gauw een klein fortuin… Gelukkig kun je jouw bolide gemakkelijk zelf schoonmaken, zodat je een hoop geld bespaart! In deze blog tippen we producten die je daar een handje bij helpen.

De buitenkant van de auto poetsen

De buitenzijde van de wagen heeft het het zwaarst te verduren. Met name in de herfst en winter zit de auto binnen korte tijd vol met modder en pekelresten, en ook in de zomer wordt de auto vies door bijvoorbeeld uitlaatgassen. Het is belangrijk dat je geen universeel reinigingsmiddel gebruikt voor het schoonmaken van je auto. Kies in plaats daarvan voor een speciale wax shampoo, zoals bijvoorbeeld de wax shampoo van HG. Deze wax shampoo verwijdert zowel loszittend vuil als vuil dat al dieper is ingetrokken, zonder dat de laklaag van je auto wordt aangetast. Bijkomend voordeel aan deze speciale reiniger is dat deze een beschermend waxlaagje over de lak legt. Hierdoor trekt nieuw vuil moeilijker in en blijft je auto langer schoon. Wax shampoo werkt trouwens ook goed voor de autoruiten! Door de vuilafstotende werking hechten vorst, insecten, zout en andere straatvervuiling zich minder goed aan de ruit. Je hoeft dus minder snel opnieuw de auto te poetsen.

 

Schone autovelgen

Zo, de lak en ruiten van je auto blinken weer en zijn beschermd tegen vuil. Neem ook de velgen meteen even onder handen. Vaak worden deze vergeten, terwijl vieze autovelgen afbreuk doen aan de uitstraling van je auto. De velgen vervuilen zeker bij regenachtig weer snel. Maar ook in droge periodes kunnen ze vies worden, bijvoorbeeld door remvloeistof. Met velgenreiniger poets je zelf alle vervuiling van metalen velgen of kunststof sierdoppen. Geen zin om zelf te poetsen? Gebruik het middel dan als voorbehandeling wanneer je de auto naar de wasstraat brengt.

 

Het interieur van de auto schoonmaken

De binnenkant van je auto blijft langer schoon dan de buitenzijde. Toch wordt ook het interieur vies door zaken als stof, vette vingerafdrukken, modder op de matten, kruimels of asrestjes. Poets daarom iedere maand de binnenzijde van je auto en begin met het stofzuigen van alle stoelen, matten en de kofferbakbekleding. Een gewone zuigmond is te groot om overal goed bij te kunnen. Investeer daarom in een goede reinigingsset voor de auto. Deze auto accessoire sets bevatten verschillende kleine opzetstukken voor de stofzuiger, zoals een kleine zuigborstel en een plumeau. Hiermee kun je zowel de bekleding als het dashboard en alle andere onderdelen van het interieur ontdoen van stof en vuil.

De grootste vervuiling is nu weg, tijd voor het fijnere werk. Heb je koffie of eten geknoeid en verdwijnt de vlek niet met de stofzuiger? Gebruik dan een bekleding reiniger om de vlek te verwijderen. Met de HG Auto-interieurspray laat je het complete interieur van je auto er weer uitzien alsof je auto net van de autodealer komt. Omdat de cockpitspray van HG geschikt is voor kunststof, leer,  rubber en vinyl kun je het gebruiken voor het dashboard, de bekleding, interieurstrips, etcetera... De spray reinigt, verdiept de kleur en brengt de glans terug op het gepoetste oppervlak. Niet alleen is het interieur van je auto daarna weer helemaal schoon, het ruikt ook nog eens lekker fris in je auto!

 

Morgen al jouw auto poetsen

Hoe ziet jouw auto eruit? Zijn de lak, velgen, ruiten en het interieur schoon, of kan de auto wel een poetsbeurt gebruiken? Voeg dan meteen de daad bij het woord en ga aan de slag. Heb je de geschikte schoonmaakmiddelen voor het poetsen van de auto nog niet in huis? De artikelen die in deze blog vermeld worden bestel je gemakkelijk in onze webshop en heb je vaak morgen al thuis! Achteraf betalen is mogelijk. Voor persoonlijk advies over het schoonmaken van de auto kun je terecht bij onze autospecialisten