Brita waterfilterkannen

Brita lanceerde onlangs verschillende nieuwe modellen van hun bekende waterfilterkan. De waterkannen zijn nóg gebruiksvriendelijker dan de oudere modellen en zien er ook nog eens strak en modern uit. Wist je dat gefilterd water niet alleen lekkerder is om te drinken, maar ook zeer geschikt is om mee te koken en beter is voor huishoudelijke apparatuur? Wij zochten de voordelen van gefilterd water voor je uit.

 

De informatie op deze pagina is ook beschikbaar als video:

 

Welk nut heeft een waterfilterkan?

Het water dat uit je kraan stroomt wordt uit de bodem gehaald. Omdat in de bodem verschillende kalklagen zitten, is het onvermijdelijk dat er ook wat kalk in het water terecht komt. Hoe hoger de waterhardheid, hoe groter de hoeveelheid kalk in het leidingwater. In België wordt uit meer dan 200 bronnen water gewonnen. De waterhardheid verschilt daarom erg per regio. Op verschillende websites kan je de waterhardheid in jouw woonplaats opzoeken. Brita waterfilterkannen bevatten een Maxtra+ filterpatroon dat de in het water aanwezige kalk opneemt. Door het verwijderen van kalkdeeltjes wordt het water zachter, en dat heeft verschillende voordelen:

  • Niet alleen kalk, maar ook andere watervervuilers zoals chloor en lood worden door het filter opgenomen. En dat proef je! Gebruikers geven aan dat de smaak van gefilterd water met 25% verbetert. Hoe groter de waterhardheid in je woonplaats is, hoe beter je het verschil merkt.
  • Door gefilterd water te drinken krijg je minder vervuilde stoffen binnen. Het is dus gezonder dan het drinken van ongefilterd kraanwater.
  • Wanneer kalkdeeltjes in het water zich afzetten op de verwarmingselementen en binnenzijde van een apparaat ontstaat kalkaanslag. Dit proces gaat zelfs nog sneller wanneer je water verhit. Het is dan ook verstandig alleen gefilterd water te gebruiken in huishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten, waterkokers, strijkijzers en stoomreinigers. Omdat het gefilterde water duidelijk minder kalk bevat is de apparatuur beter beschermd tegen kalkaanslag. Het apparaat komt daardoor sneller op temperatuur, werkt beter en gaat bovendien langer mee.

 

Flessenwater versus filterkan

Koop jij altijd flessen of pakken water in de supermarkt? Dan is een waterfilterkan een goed alternatief. Het is voordeliger, omdat je de kan eenmalig aanschaft en er jarenlang mee doet. Ook scheelt het je een hoop gesjouw met zware waterflessen in je boodschappentas. Daardoor heb je trouwens ook aanzienlijk minder (plastic) afval, en dat is weer goed voor het milieu. Flessen nemen bovendien veel ruimte in je voorraadkast in, terwijl een waterfilterkan weinig plek inneemt. Veel modellen passen zelfs in de koelkastdeur. De Brita waterfilterkannen zijn daarom een milieubewuste, voordelige en ruimtebesparende oplossing om altijd gefilterd water in huis te hebben.

Verschillende modellen

Omdat iedereen andere wensen heeft, zijn er meerdere modellen van de Brita filterkannen beschikbaar. Wat alle modellen gemeen hebben is het gebruiksgemak dat zij bieden. Zo zijn alle kannen voorzien van een handig BRITA memo in de deksel. Deze elektronische vervangingsindicator geeft precies aan wanneer het filterpatroon vervangen moet worden. Je hoeft zelf dus niet te onthouden wanneer je dit voor het laatst hebt gedaan. Er zijn ook wat verschillen tussen de modellen:

De Brita waterfilterkan Style Cool heeft een puur, minimalistisch design. De kan past in de deur van de koelkast en heeft een capaciteit van 1,4 liter gefilterd water (2,4 liter in totaal). De deksel is voorzien van siliconen lus; handig wanneer je de kan bij wilt vullen. De Style Cool waterkan is beschikbaar in 3 moderne kleurvarianten: grijs, lime en blauw.

De Marella Cool filterkan heeft een vulopening in de deksel. Dit maakt het bijvullen van de kan een snel en gemakkelijk klusje. De kan is niet alleen in verschillende kleuren, maar ook in twee maten beschikbaar: de kleinere maat heeft een totale capaciteit van 2,4 liter waarvan 1,4 liter gefilterd water. In de Marella XL waterkan past zelfs 3,5 liter water, zodat je in een keer 2,0 liter gefilterd water tot je beschikking hebt.

 

Houd je van vrolijke kleurtjes? Dan vind je de Fill & Enjoy serie vast leuk! Deze kan is beschikbaar in limegroen, roze, blauw en paars. De kan heeft de ideale afmeting voor één- en tweepersoonshuishoudens, want je kunt er 1,0 liter gefilterd water in kwijt (de totale capaciteit is 1,5 liter). Aan de kopjes op de kan zie je precies hoeveel water je nodig hebt voor het bereiden van 1 of 2 kopjes, zodat je nooit water verspilt.

Heb je een groter gezin of maak je samen met collega’s gebruik van dezelfde waterfilterkan? Dan is het onhandig om de kan steeds bij te moeten vullen. In de Optimax Cool filterkan past maar liefst 5,3 liter gefilterd water (in totaal gaat er 8,5 liter in). Omdat dit te zwaar is om te schenken, is de kan voorzien van een handig tapje.

Naast filterkannen, zijn er ook handige filterflessen opgenomen in ons assortiment. Zo hoef je niet steeds een nieuw drinkflesje te kopen wanneer je onderweg bent. En dat is ook nog eens milieuvriendelijk! De Fill & Go Active serie is speciaal ontworpen voor tijdens het sporten. Deze flessen zijn knijpbaar, en daardoor extra praktisch om tijdens een work-out een slokje te drinken.

Natuurlijk hebben we zelf een Brita waterfilterkan uitgeprobeerd. En we proeven echt verschil! Voortaan hebben wij een Fun filterkan binnen handbereik; zo zien we meteen of we de benodigde 1,5 liter water per dag drinken (handig!). Wil jij het zelf proberen? Bestel dan je nieuwe waterfilterkan in onze webshop en geniet morgen al van heerlijk gefilterd water. Natuurlijk zijn ook de nieuwe Maxtra+ filterpatronen verkrijgbaar bij Handyman. Wil je meer informatie over de waterkannen? Onze productspecialisten helpen je graag.