Inbraakpreventie

Geef inbrekers geen kans tijdens jouw vakantie (en daarna!)

Wist je dat een beetje inbreker slechts 30 seconden nodig heeft om je woning binnen te komen? Een veelgebruikte methode hiervoor is met een plastic pasje te “flipperen” tussen het kozijn van een deur of raam, zodat het slot open gaat.  Ook door met een kleerhanger te “hengelen” via de brievenbus kunnen inbrekers het deurslot openen. Om flipperen en hengelen te voorkomen is het belangrijk om áltijd (ja, ook als je alleen even de hond uitlaat) alle deuren en ramen op slot te doen en de sleutel eruit te halen. Woon je in een flat met balkon? Denk er dan ook aan om de balkondeur goed af te sluiten. In deze blog tippen wij producten om je woning te beveiligen. Handig als je deze zomer nog op vakantie gaat, maar ook daarna!

 

 

Net alsof je gewoon thuis bent

Inbrekers slaan graag hun slag bij woningen waar duidelijk niemand thuis is, bijvoorbeeld omdat de bewoners op vakantie zijn. Vaak houden ze de woning eerst een aantal dagen in de gaten om te weten of er iemand thuis is. Wanneer het donker in huis is en de gordijnen de hele dag dicht blijven, weten zij genoeg. Zorg daarom dat je huis er bewoond uit ziet. Dat is vrij eenvoudig:

  • Vraag je buren om de post van de mat te halen, de gordijnen af en toe open te doen en wat spullen te verplaatsen in de woonkamer. Ook wanneer je in een flat of appartementencomplex woont is het verstandig om je buren in te lichten dat je op vakantie gaat. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en de politie inschakelen wanneer onbekenden zich ophouden bij jouw woning.
  • Met een schakelklok zet je op door jou ingestelde tijden de lampen aan en uit. Er zijn zowel 24-uurs schakelaars als weekschakelaars verkrijgbaar. Een 24-uurs schakelaar kent meerdere schakelmomenten per dag, zodat je bijvoorbeeld ’s avonds de lampen automatisch aanzet en deze later op de avond weer uitschakelen. Met een week tijdschakelklok kun je zelfs per week 20 schakelmomenten instellen. Dit is nóg veiliger; door iedere dag een ander tijdstip in te stellen voor het in- en aanschakelen van de verlichting, valt er voor inbrekers geen patroon te ontdekken.   

 

Licht en lawaai: de schrik van iedere inbreker

Ondanks jouw voorzorgsmaatregelen kan het gebeuren dat inbrekers toch doorhebben dat je niet thuis bent en proberen hun slag te slaan. Laat ze weten dat ze bij jou aan het verkeerde adres zijn met deze effectieve inbraakpreventie middelen.

  • Een beveiligingscamera heeft een preventieve werking. Zorg daarom dat deze bij voorkeur goed in het zicht hangt. Kies voor een camera voor binnen of buiten en houd via je smartphone je woning live in de gaten.  
  • Vanzelfsprekend wil een inbreker niet opvallen. Een sensorlamp schrikt dan ook flink af. De lamp gaat gedurende 10 seconden branden wanneer er beweging wordt gedetecteerd. De inbreker staat dus letterlijk in de schijnwerpers en de kans is groot dat hij er snel vandoor gaat. Sensorlampen zijn geschikt voor buiten, maar ook voor bijvoorbeeld de galerij van een flat.

 

Handyman adviseert:

Beveilig jouw woning morgen al

Ga je deze zomer op vakantie? Dan is het nog niet te laat om je huis te beveiligen! Producten die je woning veiliger maken en inbrekers op afstand houden zijn sowieso een goede investering, omdat je er niet alleen tijdens je vakantie maar ook jarenlang daarna plezier van hebt. Voor al deze producten geldt: vandaag voor 17:30 uur besteld, morgen al in huis!