Tips tegen een stinkende stofzuiger

Voorkom onaangename geurtjes uit je stofzuiger

Het is je vast al wel eens voorgekomen, een onaangename geur uit je stofzuiger. Dit is natuurlijk niet gek als je ziet wat er allemaal wordt opgezogen door je stofzuiger. De nare geur uit je stofzuiger wordt veroorzaakt doordat de luchtstroom via het vuil en stof naar buiten komt. Het mooie aan een stinkende stofzuiger is dat je dit makkelijk kan oplossen.

 

Een volle stofzuigerzak

Kijk als eerste of de stofzuigerzak vol is. De kans is groot dat de nare geur wordt veroorzaakt door een volle stofzuigerzak. Naast de vervelende geur wordt de zuigkracht van de stofzuiger ook minder en kan dit de stofzuiger beschadigen. De stofzuiger verbruikt namelijk meer stroom, waardoor de motor oververhit en beschadigd kan raken. Het is dus belangrijk om de stofzuigerzak regelmatig te controleren en te vervangen wanneer nodig.

 

Een vies filter

Ook een verzadigd stofzuigerfilter kan een nare geur veroorzaken. Het is dus belangrijk om de filters regelmatig schoon te maken of te vervangen. Wil je weten hoe je de stofzuigerzak en filter moet vervangen? Onderaan de pagina vind je een stappenplannen hoe je de stofzuigerzak en de filter moet vervangen.

 

De juiste stofzuigerzak of filter

Ben je op zoek naar de juiste stofzuigerzak? Gebruik dan onze keuzehulp. Wanneer je de stappen volgt in de keuzehulp, laten wij de bijbehorende stofzuigerzakken zien voor jouw stofzuiger. Naast de originele merken bieden wij ons huismerk Scanpart aan. Met ons huismerk ben je voordeliger uit en heb je de beste kwaliteit. Daarnaast zit er bij elk huismerk pak stofzuigerzakken een microfilter inbegrepen.  

Tip: Vervang de filter direct wanneer je een nieuw pak stofzakken aanbreekt. Zo hoef je niet te onthouden wanneer je voor het laatst de microfilter hebt vervangen.

 

Geursticks en geurparels

Is de nare geur uit je stofzuiger nog niet weggegaan dan raden wij aan om geursticks of geurparels in de stofzuigerzak te plaatsen. De stofzuiger luchtverfrissers verspreiden een heerlijke geur tijdens het stofzuigen en maskeren de nare geurtjes, zo wordt het stofzuigen weer een feest. Wist je dat we de geursticks en geurparels in verschillende geuren hebben? Zoals; lavendel, vanille, citroen en zomerweide.

 

Stofzuigerslang en zuigmond

Wat veel mensen vergeten is dat tijdens het stofzuigen stof in de slang of zuigmond blijft hangen. Wanneer deze stof nooit wordt verwijderd bestaat de kans dat de veroorzakers van de nare geurtjes blijven hangen. Het is daarom belangrijk dat je ook de stofzuigerslang en stofzuigermond regelmatig reinigt. Verwijder bijvoorbeeld iedere keer dat je hebt gestofzuigd direct stof en (dieren)haren uit de borstels van de zuigmond. 

 

 

Stappenplan stofzak en filter vervangen

 1. Het is belangrijk dat de stekker van de stofzuiger uit het stopcontact gehaald wordt, zodat er geen stroom op de stofzuiger staat.
 2. Maak de stofzuiger open aan de bovenkant. Dit doe je door aan de achter- of voorkant van de stofzuiger een brede knop in te duwen. De deksel van de stofzuiger gaat nu omhoog.
 3. Maak de stofzuigzak los, verwijder de zak uit de stofzuiger en gooi die bij het huisvuil.
 4. Pak de nieuwe bijpassende stofzuigerzak en schuif die in de houder. Het is belangrijk dat de stofzuigerzak op de juiste manier vast wordt gezet in de stofzuiger.

Stofzuigfilter vervangen

 1. Maak de stofzuiger open aan de bovenkant. Dit doe je door aan de achter- of voorkant van de stofzuiger een brede knop in te duwen. De deksel van de stofzuiger gaat nu omhoog.
 2. Haal het rooster van de filter.
 3. Pak de oude filter uit de stofzuiger en leg de oude filter op de meegeleverde filter.
 4. Knip de nieuwe filter op maat van de oude.
 5. Leg de nieuwe filter weer in de stofzuiger.
 6. Klik het rooster er weer op.
 7. De stofzuiger is weer klaar voor gebruik!

Als het goed is, zijn de nare geurtjes nu verdwenen en kun je weer stofzuigen zonder onaangename geuren. Kom je er toch niet uit welke filter of stofzuigzak je nodig hebt? Neem dan contact op met onze handige klantenservice. Zij helpen jou graag met het oplossen van het probleem!