Waarom stofzuigen goed voor je is

10 voordelen van stofzuigen

Stofzuigen is niet de leukste huishoudelijke klus. Toch zitten er -naast een schoon huis- nog heel veel andere voordelen aan stofzuigen! Wij hebben er tien voor je op een rijtje gezet.

 

1. Door te stofzuigen wordt stof en vuiligheid verwijderd (logisch – we wilden het tóch even benoemen).

 

2. Je krijgt je dagelijkse portie lichaamsbeweging. Aangeraden wordt om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Heb je vandaag geen zin om naar de sportschool te gaan? Met een halfuurtje stofzuigen verbrand je zo'n 130 kilocaloriën! 

 

3. Heb je last van astma of een (stof)allergie? Door te stofzuigen verwijder je stof, pollen, dierenharen en andere vuiligheid die voor klachten kan zorgen. Heb jij bijvoorbeeld een huisstofallergie of hooikoorts dan is een HEPA-filter ideaal voor je! Deze filter vangt namelijk meer én kleinere stofdeeltjes op.

 

4. Als je regelmatig stofzuigt is het makkelijker om het stof en de vuiligheid weg te houden. Doe je dit niet, dan zullen er meer en meer stof hotspots in huis ontstaan en ben je veel langer bezig om alle stof te verwijderen. Per saldo kost het je daarom minder tijd om iedere dag even de stofzuiger over de vloer te halen, dan wanneer je dit eens per week doet!

 

5. Een schoon en opgeruimd huis zorgt ervoor dat je het prettiger vindt om thuis te zijn. Het is immers toch minder lekker thuis komen in een rommelige woning...

 

6. Wist je dat stofzuigen zorgt voor rust in je hoofd? Omdat je lichamelijk bezig bent hoef je even niet na te denken over die lange werkdag of de discussie met je goede vriendin. Stofzuigen is dus een handig instrument om je hoofd leeg te maken!

 

7. Een groot voordeel van de stofzuiger is dat je niet zo vaak hoeft te bukken, in tegenstelling tot bij andere stofwissers. Zo voorkom je rugklachten.

 

8. Stof heeft een muffe geur. Zodra je het hele huis hebt gestofzuigd zal je huis direct frisser ruiken. Een lekkere aangename leefomgeving dus! Voor een extra frisse geur kun je ook een luchtverfrisser in de stofzuiger plaatsen. De uitblaaslucht van het apparaat ruikt dan heerlijk naar bijvoorbeeld bloemen, citroen of vanille. Deze hebben wij in twee verschillende soorten, namelijk als geursticks of als geurparels. De geursticks en geurparels plaats je gemakkelijk in de stofzuigerzak. Daarnaast zijn de geurparels ook geschikt voor zakloze stofzuigers. Deze kunnen dan eenvoudig van de grond gezogen worden.

 

9. Regelmatig stofzuigen zorgt ervoor dat honden- en kattenharen niet ‘in de lucht’ blijven hangen; je ziet de haartjes misschien niet direct, maar ze zijn er wel. Je hoeft maar even met je sokken door het huis te lopen en zult meteen heel wat haartjes opvangen. Bah! Dit voorkom je door iedere dag even de stofzuiger erbij te pakken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een speciale dierenharenborstel of borstelset.

 

10. Stofzuigen bezorgt je een bevredigend gevoel. Je kunt het dus eigenlijk niet vaak genoeg doen!

 

 

Je ziet het: genoeg redenen om vaker te stofzuigen.

Ga direct aan de slag om vandaag nog calorieën te verbranden, rust te creëren in je hoofd en je huis lekker schoon te maken.

Ben je trouwens benieuwd welke zuigmond geschikt is voor jouw vloersoort voor een nóg schoner resultaat? Lees dan nog even ons blog over de verschillende soorten zuigmonden.