Twist & Go

Vergroot je koffer met de Twist & Go

Heb jij weleenns met de handen in het haar gestaan omdat alle koffers voor jullie weekendtrip niet in de kofferbak van de auto pasten? Of omdat dankzij je nieuwe aankoop bij de Ikea of Brico de kofferbak niet dicht kon? Dan is de Twist & Go voortaan jouw redder in nood; dankzij deze moderne spanband is jouw kofferbak nooit meer te klein!

Naar buiten uitstekende lading

Gaat de kofferbak niet dicht? Gelukkig is het toegestaan om te rijden met lading die tot maximaal een meter uitsteekt. Maar je wilt onderweg natuurlijk niet verrast worden door een openspringende achterklep! Door de Twist & Go standaard in je kofferbak te leggen zijn je vervoersproblemen verholpen en is gedoe met touw verleden tijd. De spanband is  gecertificeerd voor het dichthouden van de achterklep van personenauto’s met naar buiten uitstekende lading.

 

Hoe werkt het?

De Twist & Go is een universele spanband. Het grote verschil met andere spanbanden is het gemak waarmee je de Twist & Go bevestigt. Sterk hoef je er niet voor te zijn; iedereen kan het! Je drukt de houder op de achterruit en draait naar rechts (“Twist”) tot je een klik hoort. Vervolgens trek je het sterke koord uit en haak je deze vast aan bijvoorbeeld de bumper of het sleep-oog van de auto. Even aantrekken en je bent klaar voor vertrek (“Go!”). Natuurlijk is deze spanband ook bruikbaar voor de laaddeuren van een bedrijfswagen of klusbus. Wil je meer details over het bevestigen van de Twist & Go? Er is een duidelijke handleiding met afbeeldingen beschikbaar.

 

Door ons getest

Wij hebben de proef op de som genomen en onze kofferbak (veel te) volgeladen zodat deze niet meer dicht ging. Onze bevindingen:

  • De Twist & Go is gemakkelijk op de achterruit te plaatsen. Je zet het product letterlijk in een handomdraai vast!
  • Er is weinig kracht nodig om het rode koord uit te trekken en vast te maken aan de bumper. De spanband is zacht en glijdt daarom soepel over de auto. Bang voor beschadigingen aan de lak hoef je daarom niet te zijn.
  • Tijdens het rijden blijven zowel de Twist & Go als de lading netjes op hun plek.
  • Nadat we de houder weer hadden verwijderd (wat overigens net zo vlot ging als het vastmaken) bleef er geen afdruk op de ruit achter.

Ons oordeel: de Twist & Go is een veilige en betaalbare manier om een grote lading te vervoeren. Wij zijn fan! Dit handige hulpje heeft een vaste plek in onze auto verdiend, zodat een te kleine kofferbak nooit meer reden is om een fantastische aankoop te laten liggen.