Wie reinigt de koffiemachine?

Een onderzoek van Handyman in samenwerking met onze klanten.

 

 

Koffiemachine schoonmaken: een mannen- of vrouwentaak?

Bij Handyman zijn we nieuwsgierig. Onder het genot van (hoe kan het ook anders) een kop koffie kwam de vraag ter sprake wie thuis het koffiezetapparaat altijd schoonmaakt. Is dat typisch een taak die mannen of vrouwen op zich nemen? 

Reden voor onderzoek! We vroegen onder onze klanten om een poll in te vullen. Zo hebben wij samen met onze eigen klanten de vraag beantwoord wie de koffiemachine schoonmaakt. In dit artikel lees je de uitkomst. Voordat je verder leest: wat denk jij dat het resultaat is?

 

 

And the winner is...

Aan ons onderzoek namen 385 personen deel. Dit leverde onderstaand resultaat op:

 

 

Zoals je ziet, zijn het de mannen die deze taak het meest op zich nemen. 

  • 189 respondenten gaven aan dat de man des huizes altijd de koffiemachine schoonmaakt. Dat is bijna 50 procent!
  • In ongeveer 31 procent van de huishoudens is het de vrouw die het koffiezetapparaat reinigt.
  • Bij 16,9 procent van de gezinnen wordt de koffieautomaat afwisselend door de man en vrouw gepoetst.
  • Het koffiezetapparaat van 6 respondenten wordt nooit schoongemaakt. Dat komt neer op 1,5 procent van de onderzoeksgroep.
  • In 1,3 procent van de huishoudens is geen koffiemachine aanwezig. Dat lost de discussie wiens beurt het is om het apparaat schoon te maken direct op!

Verrassen deze uitkomsten jou?

 

Breng de crème terug op je koffie

Ben jij iemand die de koffiemachine nooit schoonmaakt, bijvoorbeeld omdat de buitenzijde er nog schoon uitziet? Zonder dat je het merkt kan het binnenwerk behoorlijk vies zijn geworden. Dat heeft verminderde machineprestaties én een minder aromatische koffiesmaak tot gevolg. Door regelmatig te reinigen en ontkalken werkt het apparaat optimaal en verbruikt het minder energie. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je koffiemachine, soms zelfs met enkele jaren! 

Wil jij (zonder al teveel moeite) die heerlijke crèmelaag terug toveren op je koffie? Onze tips voor het schoonmaken van de koffiemachine helpen je een handje.