Waterfilter van je koelkast vervangen

Wanneer je een koelkast met waterdispenser hebt, kun je altijd genieten van een heerlijk koud glas water. De lekkere smaak van het water komt door het waterfilter in de koelkast die smaak- en geur verstorende substanties reduceert, zoals kalk. Om de lekker smaak van het water te behouden raden wij aan om de filter elke 6 maanden te vervangen. Hoe je het waterfilter vervangt lees je hieronder.

Verschillende soorten filters

Er zijn twee verschillende type waterfilters. Je hebt interne filters en externe filters. Een interne filter zit in de koelkast en een externe filter aan de buitenkant van de koelkast.

Hoe vervang ik de interne waterfilter van mijn koelkast?

Vind eerst de interne filter. Het kan zijn dat je eerst een kap moet verwijderen om bij de filter te komen. Wanneer je de filter gevonden hebt, moet je de watertoevoer dicht draaien van de koelkast. Voordat je de filter uit de koelkast draait, raden wij aan om hier een bak onder te zetten voor eventueel lekkend water. Draai nu de filter los en haal de filter uit de koelkast. Pak nu je nieuwe waterfilter en haal de rode beschermdop van de filter af. Draai nu de nieuwe filter in de koelkast. Wanneer de filter goed is vastgedraaid hoor je een klik. Je kunt nu de watertoevoer weer opendraaien. Vergeet niet om het water nu 5 minuten te laten doorstromen, hierdoor wordt het systeem schoon gespoeld.

Hoe vervang ik de externe waterfilter van mijn koelkast?

Sluit eerst de watertoevoer af en zet een bak onder de filter. Verwijder nu de oude waterfilter. Dit doe je door eerst de filter uit de filterhouder te verwijderen. Haal de rode clipjes van het waterfilter los, zodat je de waterslang los kunt maken. Zorg ervoor dat je het waterfilter rechtop houdt, zo voorkom je dat er water wordt gelekt. Om de nieuwe filter te plaatsen moet je eerst de clipjes verwijderen. Op het waterfilter staan pijlen die de richting aangeven van het water. Sluit de waterslang aan op het bijpassende uiteinde van de filter. Druk de slang stevig aan en zet de slang vast met de clipjes, zodat de fles niet gaat lekken. Je kunt nu de watertoevoer weer opendraaien. Vergeet niet op het water nu 5 minuten te laten doorstromen, hierdoor wordt het systeem schoon gespoeld.

Je kan nu weer genieten van een heerlijk glaasje gefilterd water.